Prokurör: pronkssõdurit kasutati vaid ettekäändena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronkssõdur sõjaväekalmistul.
Pronkssõdur sõjaväekalmistul. Foto: Peeter Langovits

Riigiprokurör Triin Bergmann kinnitas täna kohtus, et pronkssõdur ei tähenda aprillirahutuste korraldamises süüdistatud nelikule midagi ning see oli neile ainult ettekääne rahutuste korraldamiseks.

Harju maakohtu otsuse mõista õigeks 2007. aasta aprillirahutuste organiseerimises süüdistatavad Dmitri Linter, Maksim Reva, Dimitri Klenski ja Mark Sirõk edasi kaevanud Triin Bergmann rääkis täna Tallinna ringkonnakohtus, et rahutused olid ette planeeritud ning nõuab kohtualuste karistamist, teatab ERR uudised.

Bergmanni sõnul manipuleerisid Linter, Reva, Klenski ja Sirõk pronkssõduriga, kuid nende eesmärk ei olnud mälestussammast kaitsta, vaid kutsuda esile rahutusi.

Prokuröri sõnul kavandati rahutusi pool aastat, otsiti nendeks ajendit ning lõpuks see leiti.

Harju maakohtu otsuse olid edasi kaevanud ka Dmitri Linter ja Maksim Reva, kuna nende arvates oli nende õigeksmõistmise põhjuste väljatoomine kohtuotsuse motiveerivas osas ebapiisav.

Riigiprokurör nõuab Linterile, Klenskile ja Revale nelja-aastast vangistust tingimisi, 19-aastasele Sirõkile aga kolmeaastast vangistust tingimisi.

Pärast prokuröri ja kaitsealuste kõnede ära kuulamist määras kohus otsuse väljakuulutamise ajaks 12. mai kell 10.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles