Riigikantselei: palgatõus meie kulusid ei kasvata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on viie aasta eest Stembocki maja ees toimunud riigiametnike piketi osalised.
Pildil on viie aasta eest Stembocki maja ees toimunud riigiametnike piketi osalised. Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Riigikantselei pressiesindaja Sten Hanssoni sõnul ei kasvata mitmekümne ametniku palgatõus kuni 3000 krooni kuus asutuse personalikulusid.

Mullu koondas riigikantselei 40 ametikohta ning tööta jäi 36 inimest, asutuse palgakulutused vähenesid riigikantselei pressiesindaja Sten Hanssoni kinnitusel 13,18 protsenti. Märtsi alguses aga kirjutas riigisekretär Heiki Loot alla käskkirjale, mis kergitab kokku ligi 40 töötaja palka kuni 3000 krooni võrra.

«Palka saab maksta nii palju, kui personalikuludeks ettenähtud summa võimaldab,» selgitas Hansson Postimees.ee'le.

Ta kinnitas, et asutuse personalikulud on vähenenud ning need ei saa kasvada. Mitmekümne inimese palgatõusuks vajalik raha aga tuleb tema sõnul «selle arvelt, et inimeste arv kantseleis vähenes».

Pressiesindaja kinnitusel tõsteti peamiselt madalamatel ametikohtadel töötavate inimeste, kelle tööülesannete arv pärast koondamist kasvas, astmepalka ja juhte palgatõus ei puudutanud.

Hansson rõhutas, et ilmselt pole Eestis just kuigi arvukalt neid asutusi, kes oleks nii palju inimesi koondanud.

Varem oli riigikantselei teatanud, et ligi viiendiku koosseisu koondamine peaks selle aasta eelarves vähendama personalikulusid ligi 2,4 miljoni krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles