Andres Tarand: Harta 12 algatust oli vaja

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tarand.
Andres Tarand. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Endine peaminister Andres Tarand iseloomustas Harta 12 kui valguskiirt pimeduseriigis ja ütles, et Eestit kummitavad peamiselt kolm riigivalitsemise probleemi.

«Üks on siis psühholoogiline terror inimestele töökohtadega: kas oled vales parteis või tuled meile - siis jääd: selline võte leidis rakendamist üheksakümnendate lõpus juba ja kahjuks jätkub. Ja teine on siis karjääripoliitika, mis on halvamaiguline selles mõttes, et inimest ei hinnata töötulemuste järgi, vaid pigem pugemise järgi, ja see on viinud siis kaadrite või riigiametnike mõnesuguse nõrgenemiseni,» rääkis ETV saatele «Terevisioon».

Kolmandaks probleemiks pidas Tarand parlamendi väljalülitamist ühiskonnast.

Harta 12-l on võimaluse seda muuta: «Kui ikkagi kodanike hulgas - hea küll, need on niisugused mõnevõrra tuntud kodanikud, kes kokku tulid, 17 -, kui nende mure on kasvanud niisuguseks avalikuks aktsiooniks, siis järelikult võib loota, et midagi järgneb,» sõnas Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles