Aasta ohvitseri tiitli pälvis major Janno Märk

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Major Janno Märk 2009. aastal Afganistanis Ühendkuningriigi toonase peaministri Tony Blairiga.
Major Janno Märk 2009. aastal Afganistanis Ühendkuningriigi toonase peaministri Tony Blairiga. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras annab täna õhtul Estonia kontserdisaalis Kaitseväe 94. aastapäeva vastuvõtul üle aasta ohvitseri ja aasta allohvitseri preemiad.

Sel aastal saab aasta ohvitseri preemia major Janno Märk ning aasta allohvitseri preemia veebel Tarmo Mägi. 3200 euro suurust preemiat annab välja Riigikaitse Edendamise Sihtasutus.

Major Janno Märk teenib kaitseväes alates 1995. aastast. Ta on juhtinud üksusi välisoperatsioonidel nii Iraagis kui ka Afganistanis, teeninud Scoutspataljonis ja olnud Viru pataljoni ülem. Teenistuse jooksul on ta avaldanud mitmeid sõjandusalaseid artikleid, 2007. Aastal tunnistati tema magistritöö riiklikul üliõpilaste teadustööde konkursil üheks parimaks. Praegu teenib major Märk kaitseväe juhataja sõjalise nõunikuna.

Veebel Tarmo Mägi teenib kaitseväes 1998. aastast. Ta on osa võtnud välisoperatsioonidest Kosovos ja Afganistanis. Afganistanis teenides võttis ta enda kanda jalaväerühma juhtimise pärast rühmaülema haavata saamist ning teenis seejärel rühmaülema kohusetäitjana neli kuud. Hetkel teenib veebel Mägi rühmavanemana Scoutspataljonis valmistades meeskonda ette Afganistani operatsioonile minekuks.

Riigikaitse Edendamise Sihtasutus annab 650 eurose ergutuspreemia neljale ohvitserile ja allohvitserile. Ergutuspreemia saavad kapten Ants Torim Kaitseväe Peastaabist, kapten Rene Lepik Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustest, kapten Allan Raidma Suurtükiväepataljonist ja leitnant Mario Lementa Kuperjanovi jalaväepataljonist. Allohvitseri ergutuspreemia saavad vanemveebel Ivo Jürgenson Viru jalaväepataljonist, vanemveebel Raigon Agu õhuväest, veebel Aleksander Aldošin Kuperjanovi pataljonist ja nooremveebel Igor Koroljov Kaitseliidu Valga malevast.

Kaitseväe aastapäeval üle antavad preemiad on suurim eraalgatuslik tunnustus kaitseväelastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles