Ilves: meil on vaja arutelu, mida me Eestisse ehitame

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Postimees/Scanpix

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul tuleb otsustajatel ja vabakonnal paremini läbi vaagida see, mida ja kuhu riigi raha eest rajada tuleks, sest vastasel korral ehitame koole tühjadele küladele.

Ilves vastas Vikerraadio «Reporteritunnis» küsimusele, kuidas tuleks investeerida Ida-Virumaale ja kui mõttekaks peab ta siseakadeemia kolimist.

«See on asi, mida tuleb otsustada selle järgi, kas seda toetab finantspool ja selle kasuks räägivad muud eelised. Ma ütleks laiemalt – meil on vaja üldse arutelu, kuhu ja mida me Eestis ehitame. Ainuüksi vaadates seda, kuidas on prognoosideta ehitatud üle Eesti koole, mida tuleb mõne aasta pärast kinni panna, kuna pole inimesi, või öelda, et meil on vaja pigem suuremat arutelu,» ütles Ilves.

Presidendi sõnul laieneb sama põhimõte ka infrastruktuurist kaugemale.

«Mida me saame üldse Eestis ülal pidada? Ma ei taha minna lennuliini küsimusse, aga on küsimus, kas 1,3 inimest suudab ülal pidada sellist arvu lennuliine? Ma ei kritiseeri ühtki asja, aga ütlen, et me lihtsalt peame vaatama, mis on meie võimalused ja millised kriteeriumid, mille järgi me selliseid otsuseid teeme.»

«21 aastat tagasi, kui iseseisvusime, siis tahtsime kõik seda, mis meie silmis riiki iseloomustab, aga olgem ausad, meil ei ole vaja piltlikult öeldes lennuki emalaeva,» ütles Ilves. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles