Lobjakas: Ansipi vabandus võib olla samm millegi tähtsama suunas

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas.
Ahto Lobjakas. Foto: Laura Oks

Eesti Välispoliitika Instituudi analüütik Ahto Lobjakas ütles, et peaminister Andrus Ansipi tänane vabandamine valitsuse pressikonverentsil võib olla samm millegi tähtsama suunas ning see oli oluline ja tervitatav.

«Väga raske on Reformierakonna (ja valitsuse) hingeelu tundmata hinnata peaministri vabanduse siirust. See võib olla esimene samm millegi tähtsama ja õigema suunas, aga ainult siis, kui järgnevad ka ülejäänud sammud,» ütles Lobjakas ERRi uudisteportaalile.

Lobjakas, kes on üks Harta 12 autoritest, on kindel, et Ansipi vabandus sai võimalikuks tänu Harta 12 poolt vallandatud protsessile. «Võib öelda, et hetkeks juba 12000 allkirjutanut tahavad muutust. Loodame, et valitsus ja president mõistavad, et tegemist on muutusteprotsessi alguse, mitte lõpuga,» märkis ta.

Ta lausus, et peaministri vabandus on oluline ja tervitatav, aga rõhutab seda enam, et see, mille eest vabandati oli vale, peab lõppema ning selle eest tuleb vastutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles