Vägivaldseid poeröövleid ootab karistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Harju maakohtus kuulevad reedel kohtuotsust kolm noormeest, kes süüdistuse järgi panid tänavu kevadel Sillamäel toime vägivaldse poeröövi ning üks neist vigastas paar nädalat hiljem Tallinnas raskelt koos sõbrannadega tänaval jalutanud meest.

Prokuratuur esitas Nikitale (20) ja Eduardile (20) süüdistuse röövimises, avaliku korra raskes rikkumises ja avalikku korda kaitsva isiku suhtes vägivalla kasutamises. Nikita sai lisaks süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises ja röövimise episoodis sai süüdistuse ka Ksenia (21).

Süüdistuse järgi röövisid 20-aastane Nikita, sama vana Eduard ja 21-aastane Ksenia tänavu 12. mai hommikul kella 8 ajal Sillamäel asuvat kauplust. Eduard üritas esmalt varastada pudelit likööri, kuid jäi vargusega vahele ja turvamees võttis talt joogi käest ära ning üritas teda kinni pidada. Nikita tungis seepeale turvatöötajale kallale ja peksis teda koos Eduardiga käte ja jalgadega, kuni Ksenial õnnestus likööripudel turvamehelt kätte saada ja sellega minema joosta.

Viis minutit hiljem tulid Eduard ja Nikita poodi tagasi, et veel müügikeelu ajal riiuli pealt alkoholi võtta. Kui turvamees neid uuesti takistas, tungisid Eduard ja Nikita talle taas kallale ning tõukasid ta pikali ja ähvardasid tervisekahjustuste tekitamisega.

Samuti süüdistab prokuratuur Nikitat ja Eduardi selles, et kaks nädalat hiljem, 24. mai varahommikul kella 6 ajal tülitasid nad Tallinnas Estonia puiesteel üht noormeest, kes jalutas koos kahe neiuga. Nikita ja Eduard häirisid kannatanuid avalikus kohas ilma põhjuseta, kõnetasid neid agressiivsel toonil ja takistasid liikumist, olles rahulolematud sellega, et nendel ei ole kaasas ühtegi tütarlast, võõral noormehel aga koguni kaks.

Seejärel lõi Nikita noormeest rusikaga näkku, nii et too kukkus pikali. Samuti lõi Nikita lamavat kannatanut veel vähemalt ühe korra jalaga pea piirkonda, tekitades talle eluohtlikke vigastusi ja püsiva tervisekahjustuse.

Politsei pidas Eduardi ja Nikita kahtlustatavatena kinni samal päeval ja kohus võttis nad eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Nikitale ja Eduardile süüdistuse röövimises, avaliku korra raskes rikkumises ja avalikku korda kaitsva isiku suhtes vägivalla kasutamises. Nikita sai lisaks süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises ja röövimise episoodis sai süüdistuse ka Ksenia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles