Läti eurovolinik ei pea Riias Gazpromi kontori avamist millekski halvaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Piebalgs
Andris Piebalgs Foto: UPPA/SCANPIX

Euroopa Komisjoni energiavolinik Andris Piebalgs peab Vene gaasikontserni Gazpromi büroo avamist Riias positiivseks, sest sellega luuakse võimalused koostöö edendamiseks.

«Minu meelest ei ole see nii hirmus suur sündmus. On ju igal firmal õigus avada büroo seal, kus tahab,» ütles Piebalgs täna usutluses Läti Raadiole. Tema hinnangul on see üldiselt positiivne, et Gazprom peab vajalikuks Riias esindust avada, sest Gazprom on pikaajaline koostööpartner mis tahes Euroopa Liidu riigis.

«Büroo avamisega luuakse tingimused paremaks koostööks, seepärast hindan seda positiivselt,» lisas volinik, tõrjudes kartusi, nagu suureneks seeläbi Lätis Venemaa mõju.

TV3 teatas pühapäeval, et Gazprom avas Lätis esinduse, mis paikneb ajutiselt Latvijas Gazele kuuluvas hoonekompleksis. Esinduse ametlik avamine on alles ees. Gazpromi esindust Riias juhib Jevgeni Roldurin. «Meie büroo peamiseks eesmärgiks Balti riikides on Gazpromi huvide esindajmine ja kaitsmine neis kolmes riigis - Lätis, Leedus ja Eestis,» ütles ta telekanalile.

Gazprom tarnib Latvijas Gazele umbes 70 protsenti riigis tarbitavast maagaasist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles