Koidula tollipunktis avastati bussi topeltpõhja seest üle 110 000 salasigareti

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigarettide veoks kasutatud bussi läbiotsimine.
Salasigarettide veoks kasutatud bussi läbiotsimine. Foto: Maksu- ja tolliamet.

Maksu- ja tolliameti töötajad avastasid sel nädalal Koidula tollipunktis juhuveo bussi kontrollimisel 112 100 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Buss koos juhi ja reisijaga saabus Koidula tollipunkti kaudu Venemaalt Eestisse ning kumbki bussis olnud piiriületajatest ei soovinud midagi deklareerida. Sõiduki esmasel kontrollimisel leiti kõrvalistuja istme alt suitsuplokk, mis oli kinni teibitud piklikuks pakendiks ja mille ots läks sügavamale salongi põranda alla.

Täiendava kontrolli käigus avastati bussisalongist topeltpõhi, mille sisse olid peidetud sigaretid. Sigarette leiti veel laes asunud peidikutest ja bussi uste seest. Kokku olid kaks piiriületajat erinevatesse peidikutesse pannud 112 100 erinevat marki Venemaa maksumärkidega sigaretti.

MTA tollikorralduse osakonna juhataja asetäitja Ants Kutti sõnul olid üle piiri toodavad sigaretid ilmselgelt mõeldudillegaalseks edasimüügiks rahalise kasu teenimiseks.

«Maksu- ja tolliameti üheks eesmärgiks on salakaubaveo avastamine ja tõkestamine. Tänu tublidele ametnikele ja kvaliteetsele riskianalüüsile on tollikontroll piiril tõhus ning vahelejäämise risk väga suur,» lisas Kutti.

Juhtumi osas on alustatud kriminaalmenetlus, kohtueelset menetlust juhib Lõuna Ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles