EAS jagab gümnaasiumivõrgu korrastamiseks 23,7 miljonit eurot

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS.
EAS. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) hakkas omavalitsustelt vastu võtma taotlusi gümnaasiumivõrgustiku korrastamiseks mõeldud toetustele.

Toetusega saab rajada koolidesse kaasaegse õpikeskkonna. Toetus on suunatud eeskätt maakonnakeskuste gümnaasiumitele, toetust rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

«Toetatakse õppehoonete ehitustöid ja sisustamist,» kommenteeris EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet.

Toetus on suunatud nii koolidele, kus edaspidi hakkab tegutsema gümnaasium kui ka põhikoolide õppehoonetele, kus eraldiseisva gümnaasiumi asutamisest tulenevalt tehakse erinevaid ümberkorraldusi ning kooliruumides hakatakse pakkuma erinevaid avalikke teenuseid nagu näiteks lastehoid, vaba aja veetmine, sporditegevused.

Rekonstrueerimisel tuleb lähtuda kaasaegsetest materjalidest, tehnilistest lahendustest ja energiatõhususe miinimumnõuetest ning sellele tuleb tagada iseseisev funktsioneerimine ja efektiivne ruumilahendus.

Taotlusi saavad esitada kohalikud omavalitsused.

Toetuse minimaalne suurus projekti kohta on 250 000 eurot ning maksimaalne 6 mln eurot. Omaosalus peab olema vähemalt 15 protsenti kogu projekti mahust. Taotluste esitamise tähtaeg on 21. jaanuar 2013. Programmi eelarve on 23,7 mln eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles