Kohtu ette astus vägistamises süüdistatav kümne-aastane poiss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga paljud Lõuna-Aafrika vägistamisohvrid on lapsed. Pildil on vahendid, mille abil lastele selgitatakse, kuidas hoiduda seksuaalselt kuritarvitatud saamisest.
Väga paljud Lõuna-Aafrika vägistamisohvrid on lapsed. Pildil on vahendid, mille abil lastele selgitatakse, kuidas hoiduda seksuaalselt kuritarvitatud saamisest. Foto: SCANPIX

Kuus Lõuna-Aafrika külapoissi, kellest üks on vaid kümme aastat vana, astusid täna kohtu ette süüdistatuna vägistamises ja kolme lapse tapmises, teatab AFP.


Poisid vahistati eile. Neid süüdistatakse augustis riigi põhjaosas Limpopo provintsis aset leidnud veretöös, mille ohvriks langesid kaks venda ja nende õde, vanuses 9-12 aastat. Tapetute surnukehad leiti kingapaeltega kokkuseotuna, tüdruk oli ka vägistatud.

«Meie uurimine viis nendeni. Nüüd on kohtu asi otsustada nende saatus,» rääkis politsei kõneisik Hangwani Mulaudzi. Tema sõnul oli tegu kõige vägivaldsema ja jälgima lapsi puudutava kuritööga, mida ta on näinud.

Mulaudzi uuritakse veel, kas lastel oli kaasosalisi. «Me ei ole seda võimalust välistanud, kahjuks pidime need lapsed vahistama, ükskõik kui kahju meil neist ka poleks. Nad on kuritöö kahtlusalused,» nentis ta.

Kohtualuste vanus jääb 10 ja 14 aasta vahele. Praegu hoitakse neid kinnipidamisasutuses, mis võimude sõnul vastab riigi lastekaitseseadusele.

Lõuna-Aafrika on tuntud nii kõrge vägistamiste kui mõrvade arvu poolest. Seal tapetakse keskmiselt 42 inimest päevas. Vägistamise ohvriks langeb seal hinnanguliseks üks inimene iga 26 sekundi jooksul, muuseas on väga levinud ka laste ja isegi beebide vägistamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles