TV3: Savisaar ei näe ühtegi alternatiivi praegustele suurerakondadele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Enne terviseriket Pärnus peetud kõnes ütles Keskerakonna liider Edgar Savisaar, et kuigi pinnas paremerakondadele alternatiivi tekkimiseks on soodne, ei näe ta ühtegi kodanikuühendust sedavõrd pead tõstmas, et valimistele välja murda.

Savisaar rääkis Pärnus ka sellest, et paremerakondi nahutav meedia pole opositsiooni poolele üle tulnud, vaid püüab peaminister Andrus Ansipit võimult kõrvaldada, vahendasid «Seitsmesed uudised».

«Sellepärast, et kardetakse, et kui Ansip jääb võimule valimisteni, siis see lõpeb kahele parteile krahhiga, nii poliitiliselt kui ideoloogiliselt, ja kogu niinimetatud parempoolsus variseb kokku,» rääkis Keskerakonna juht. Savisaare hinnangul on see oht reaalne, kuna kaks koalitsioonierakonda on viimastel aegadel mõttelaadilt üha sarnasemaks muutunud, samuti ühendavad neid skandaalid.

Paremerakondadele Savisaar aga alternatiivi ei näe, sest ühiskond pole nende tulekuks veel valmis. «Meie rahvas on uute parteide suhtes vaktsineeritud märksa paremini kui puukentsefaliidi vastu. Eks see pettumus eelmistes uustulnukates on peamine barjäär järgmistele,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles