Saaremaa arengukonverents: vanamoodi jätkata enam ei saa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaa. Virtsu sadam.
Muhumaa. Virtsu sadam. Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa, nagu kogu Eestigi, on inimestest tühjaks jooksmas ja jooksevad nad kui mitte just välismaale, siis Suur-Tallinna, millise mõiste alla mahub Tallinn oma lähivaldadega.


«Ei ole šanssigi, et Saaremaa saaks jätkata nii killustunult kui praegu,» põrutas ettevõtja ja endine minister Raivo Vare eile Valjalas peetud arengukonverentsil «Üks saar – üks omavalitsus», vahendas Saarte Hääl.

«Eestis on piirkondi, mis ongi määratud väljasuremisele,» ütles Vare, täpsustades, et ei ole realistlik hoida Eestit ühtlase infrastruktuuriga ja pakkuda igas piirkonnas kõigile vajalikke teenuseid. Vare sõnul on ausam, kui öelda kohe, millised piirkonnad on määratud väljasuremisele.

Nii Vare kui ka tema järel kõnelenute sõnum oli, et kohalikud omavalitsused peaksid haarama initsiatiivi ja alustama ühinemisläbirääkimistega, sest kui see praegu tegemata jätta, on tulevikus probleemidele lahendusi juba raskem leida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles