Raplamaa pritsumehed suutsid ära hoida tule leviku elumajale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile öösel süttis Raplamaal põlema puukuur, vabatahtlikud päästjad suutsid üheskoos kutseliste päästjatega tule leviku elumajale ära hoida.

Raplamaal Käru vallas Sonni külas läks ööl vastu laupäeva põlema puukuur. Teade selle kohta, et Sonni külas põleb heinaküüni ja elumaja lähedal kuur, tuli häirekeskusele kell 23.32.

Kuigi päästjad kutsus välja peremees, avastas tulekahju hoopiski mehe lemmikloom, kes õues haukus ja peremehe sõnul justkui maja ust eest ära kraapida tahtis.

Maja peremees Jüri Kaljusaar ütles, et kui ta vaatama läks, miks koer nii käitub, oli kuur juba leekides, eterniit praksus. Mehe arvates võis tulekahju alguse saada vanadest elektrijuhtmetest. Pärast puude saagimist unustanud mees kuurist voolu välja lülitada.

Esimesena jõudsid sündmuskohale Käru vabatahtlikud pritsimehed. Enne esimest kutselist komandot ehk Türi päästjaid oli põleva kuuri juurde jõudnud juba viis vabatahtlikku tuletõrjujat.

Kiirelt tegutsenud päästjad suutsid ära hoida tule leviku kõrval asunud elumajale, küünile ja masinatele.

Inimesed tulekahjus vigastada ei saanud. Põleng kustutati öösel kella kaheks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles