Andres Tarand: vähemalt kümme aastat on demokraatia allakäigu trepil

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tarand.
Andres Tarand. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Sotsiaaldemokraadist veteranpoliitiku Andres Tarandi hinnangul on Eestis juba kümme aastat olnud probleeme demokraatiaga ning alles hiljuti on ühiskond sellest tõeliselt aru saanud.

Tarand ütles ERRi uudisteportaalile, et täna toimunud meeleavaldus Toompeal ja Tammsaare pargis oli vajalik üritus, mis peaks juhtima tähelepanu puudustele, mida meie demokraatia arengus on palju käsitletud. «Ajalehed on jõudnud peaaegu asja tuumadeni, kuigi protsess ise kestab juba kaua,» lausus Tarand ja lisas, et sisedemokraatia allakäik on paljudele silma paistnud.

Tarand rääkis, et riigijuhtimises on asendunud põhiseaduslikud organid parteikontoritega, kellel on selleks ainult osaline volitus.

Harta 12 kohta ütles Tarand, et tegemist on ühiskonna häälega, millel on juba täiesti selge mõju ning Tarandi arvates peaksid meeleavaldused jätkuma juhul, kui harta muutusi kaasa ei too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles