Uuring: pea kolmandik elanikke hindab inimõiguste olukorda halvaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Turu-uuringute ASi poolt selle aasta augustis läbi viidud uuringu tulemustest nähtub, et 54 protsenti küsitletutest on seisukohal, et inimõigustega on Eestis kõik korras, 29 protsenti on aga seisukohal, et ei ole.

Samas näitavad vastused, et enamus neist, kelle arvates meil on inimõigustega probleeme, näeb selle põhjusena eelkõige sotsiaalmajanduslikku olukorda ja madalat elatustaset, teatas inimõiguste instituudi pressiesindaja BNSile.

Uuringu eesmärk oli saada ülevaade elanikkonna teadlikkusest ja hoiakutest inimõiguste teemal, määratleda valdkonnad, kus nähakse probleeme inimõigustest kinnipidamisega ning selgitada välja infoallikad.

Uuringu tulemusi tutvustatakse 9. ja 10. detsembril toimuval inimõiguste aastakonverents, mis on pühendatud instituudi 20. aastapäevale.

Oma esinemisest konverentsil on kinnitanud Ameerika Ühendriikide erakorraline ja täievoliline suursaadik sõjakuritegude küsimustes Stephen J. Rapp, OSCE meediavabaduse esindaja Dunja Mijatocvic, Human Rights Watch Moskva osakonna direktor Anna Sevortian, Amnesty International Soome tegevjuht Frank Johansson ja teised.

Konverentsi patroon on president Toomas Hendrik Ilves ning korraldaja inimõiguste instituut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles