NATO ootab Türgilt ametlikku palvet Patriot-rakettide muretsemiseks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs toodetud Patriot-raketid
USAs toodetud Patriot-raketid Foto: SCANPIX

Saksamaa ja Holland võivad varustada Türgit Patriot-rakettidega, et aidata sel kaitsta oma piiri Süüriaga.

Türgi on pidanud NATOga intensiivseid läbirääkimisi 900 kilomeetrit pika Süüria- piiri kaitsemise üle alates sellest, kui naaberriigist tulistatud mürsk maandus Türgi territooriumile, vahendas Reuters.

Viimastel kuudel on Türgi territooriumi tabanud mitu Süüriast tulistatud mürsku.

«Me pole veel ametlikku palvet saanud. Me ootame seda,» rääkis täna ajakirjanikele Hollandi kaitseminister Jeanine Hennis-Plasschaert.

Võimalust pakkuda Türgile Patroit-rakette arutasid eelmisel nädalal Saksa ja Hollandi kaitseministrid. Tegemist on ainsate riikidega Euroopas, millele need on olemas.  

Türgi diplomaatilise allka väitel esitab riik vastava palve NATO-le varsti, vahendas ajaleht Hürriyet. «Ma ei saa öelda, et millal see täpselt esitatakse, kuid seda tehakse varsti,» rääkis allikas väljaandele.

Saksa ajalehe Süddeutsche Zeitung andmetel esitatakse see alliansile juba täna.

Praeguste kuulduse järgi annab rakette Saksamaa. Piki piiri kulgeva süsteemi ülespanemiseks saadab Saksamaa kohale 170 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles