Inimõiguste instituuti juhib Mart Nuti asemel Vootele Hansen

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vootele Hansen
Vootele Hansen Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Inimõiguste instituudi esimehena asus oktoobris tööle kunagine riigikogu liige ja endine keskkonnaminister Vootele Hansen, varem juhtis instituuti parlamenti kuuluv Mart Nutt.

Oktoobris instituudi esimeheks valitud Hansen ütles Postimehele, et soovib tegeleda uues ametis inimõiguste kitsa aspektina liikumisvabaduse küsimustega, kuid ka õigustega, mis tulenevad keskkonnakaitse ja inimõiguste seoseid määratlevast Arhusi konventsioonist.

Alates mullu sügisest juhtis instituuti Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv riigikogu liige Mart Nutt, kes põhjendas esimehe kohalt lahkumist suure töökoormusega parlamendis. «Töötada täie mahuga riigikogus ja juhtida täie mahuga instituuti on küllaltki raske,» nentis ta, kuid lisas, et jätkab instituudi tegevuses osalemist nõukogu liikmena.

Nuti eestvedamisel on instituut koostanud Eesti elanike inimõigusalast teadlikkust tutvustava inimõiguste aruande, mida esitletakse 10. detsembril toimuval ja instituudi 20. aastapäevale pühendatud aastakonverentsil «Uued väljakutsed inimõigustes». Konverents keskendub inimõiguste, julgeoleku ja internetivabaduse teemadele.

Inimõiguste instituut loodi 10. detsembril 1992 president Lennart Meri algatusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles