Paet arutas Brasiilia välisministriga viisavabaduse kehtestamist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia sambakarneval.
Brasiilia sambakarneval. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet väljendas Istanbulis toimunud kohtumisel Brasiilia välisministri Celso Luiz Nunes Amorimiga lootust, et viisavabadus Brasiiliasse reisimiseks võiks Eesti kodanikele peatselt jõustuda.


Välisminister Paeti sõnul võiks mõlema riigi kodanikele kehtiv viisavabadus olla heaks aluseks kahepoolsete suhete edasiseks arenemiseks.

«Euroopa Komisjoni ja Brasiilia vahelistel viisakõnelustel on saavutatud kokkulepped peaaegu kõigis olulistes küsimustes,» selgitas Paet hetke arenguid viisavabaduse poole.

«Loodame, et aprillis toimuval Euroopa Komisjoni ja Brasiilia kohtumisel on võimalik viisalepingu tekst lõplikult paika panna ning viisavabaduse leping komisjoni ja Brasiilia vahel saab allkirjastatud juba sel kevadel,» märkis Paet.

Paet ning Amorim arutasid ka Eesti ja Brasiilia vahelisi suhteid ning leidsid, et kaubavahetuse arendamine ja vastastikune äridelegatsioonide vahetamine annaks majandussuhetele hoogu juurde.

«Brasiilia on Eestile Ladina-Ameerika riikidest olulisim kaubanduspartner,» lausus Paet.

Välisminister Urmas Paet esitas oma Brasiilia kolleegile ka küllakutse Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles