Kiisler kahtleb Lottemaa plaanikohases valmimises

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda. Foto: Urmas Luik

Regionaalminister Siim Kiisler tunneb enda sõnul tõsist muret, kas Lottemaa teemapark ikka valmib õigeks ajaks ning kas selleks eraldatud eurorahasid kasutatakse korrektselt.

Kiisler pöördus SA Leiutajateküla nõukogu esimehe Rein Malsubi poole seoses Lottemaa teemapargi projekti elluviimise viibimisega.

Minister osutas, et taotluse rahuldamise otsuses kinnitatud projekti elluviimise perioodiks on 18. august 2010 kuni 18. august 2013, sellest ajast on järgi jäänud 9,5 kuud ning eraldatud toetusvahenditest on praeguseks kasutatud 13,2 protsenti.

«Samuti on projekt meile teadaolevalt läinud läbiviidud riigihangete tulemusena kallimaks kui esialgu planeeritud,» märgib Kiisler. «Olen tõsiselt mures Lottemaa teemapargi plaanikohase valmimise ning Euroopa Regionaalarengu Fondi vahendite õigeaegse ja korrektse kasutamise pärast.»

Kiisler palub end informeerida täpsustatud projekti ajakavast ja eelarvest, kui on muutusi võrreldes esialgsega ja kui on toimunud projekti kallinemine, siis näidata ka katteallikad, millest on kavas finantseerida kallinenud osad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles