Michal taandas end kodanikujulguse aumärgi komisjonist

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Kristen Michal.
Justiitsminister Kristen Michal. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Justiitsminister Kristen Michal taandas end kodanikujulguse aumärkide andmist otsustanud komisjoni juhi kohalt, kuna soovis vältida ka näilist huvide konflikti.

Justiitsministeeriumi kõneisiku Priit Talve sõnul taandas minister end enne komisjoni kogunemist ning komisjoni tööd juhtis justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna asekantsler Kristel Siitam-Nyiri.

Peale Siitam-Nyiri kulusid komisjoni ka peaprokurör Norman Aas, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, kuriteoennetuse nõukogu liikmed Tartu Ülikooli kriminaalõiguse, kriminoloogia ja kognitiivse psühholoogia õppetooli juhataja, kriminaalõiguse professor Jaan Sootak ja Tartu Ülikooli avaliku õiguse instituudi juhataja asetäitja Jüri Saar.

Tänavu esitati aumärgi kandidaadiks kokku 16 inimest ning komisjon otsustas tunnustada neist kaheksat. Kolmapäeval annab minister koos koostööpartneritega vapratele inimestele üle kodanikujulguse aumärgi.

Kodanikujulguse aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes on ära hoidnud kuriteo või takistanud selle toimepanemist, aidanud kinni pidada kurjategijat, abistanud kuriteoohvrit või andnud muul moel oma osa kaaskodanike turvatunde tugevdamisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles