EKRE: presidendi otsus meid välja jätta on kahepalgeline

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE esimees Margo Miljand.
EKRE esimees Margo Miljand. Foto: Erakogu

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Margo Miljand ütles, et kuigi erakond toetab avaliku elu tegelaste koostatud Harta 12 põhimõtteid ning algatatud arutelu, on nende jaoks kummastav president Toomas Hendrik Ilvese otsus mitte kutsuda arutelule Eesti suuruselt neljandat erakonda.

«Kui president ütleb avalikkusele, et ta on kutsunud arutelule kõik Eesti erakonnad, siis ta tegelikult ju valetab. See tekitab meis küsimuse, kas see on ikka presidendi siiras soov leida praegu tekkinud olukorrale lahendust,» põhjendas 7800 liikmega partei juht Miljand.

Tema sõnul pooldab erakond Harta 12 põhimõtteid juba seetõttu, et paljud neist punktidest on justkui EKRE programmist maha kirjutatud.

Konservatiivse Rahvaerakonna Tallinna linnaühenduse juht Martin Helme lisas, et presindendi valik arutelule kutsutute osas on kahepalgeline.   

Ilvese otsus jätab mulje, et tegemist on õõnsa või lausa kahepalgelise algatusega, mille eesmärk on pigem päevapoliitiline intriig oma endiste erakonnakaaslaste kasuks kui tõsine mure Eesti demokraatia pärast.

«Tunnustame dokumendile allakirjutanud Eesti ühiskonnategelaste julgust avalikult tunnistada läbikukkunuks senine poliitika, mida nad ise on aidanud luua ning tänaseni innukalt toetanud. Seda enam tekitab meis hämmingut, miks president Ilves jättis eesti neljanda suurima liikmeskonnaga erakonna oma arutelule kutsumata. Selline otsus tekitab paratamatult mulje, et tegemist on õõnsa või lausa kahepalgelise algatusega, mille eesmärk on pigem päevapoliitiline intriig oma endiste erakonnakaaslaste kasuks kui tõsine mure Eesti demokraatia pärast.»

EKRE juhatus kinnitas, et tunneb vastutust Harta 12 põhimõtete elluviimise pärast ning on valmis võtma eestvedaja rolli ning mitte ainult piirduma poliitilise juhtimise ja süsteemi kosmeetiliste parandustega.

«Soovime koostöös teiste ühiskondlike kodanikuliikumiste ja organisatsioonidega anda oma panuse Eesti poliitilise kultuuri korrastamisele ja eetikakriisi ületamisele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles