Presidendi kantselei kinnitab: kõigile antakse võimalus kaasa rääkida

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

Presidendi kantselei kinnitab, et kuigi kolmapäevasele erakondade ja vabakondade ümarlauale on kutsutud vaid parlamendis esindatud erakonnad, antakse tulevastes aruteludes võimalus kaasa rääkida kõigile, kes soovivad osaleda Eesti demokraatia edendamises.

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) saatis täna välja avalduse, milles soovib Eesti Vabariigi presidendilt avalikku selgitust, miks nende esindajat ei kutsutud osalema homsel erakondade ja vabakondade ümarlaual.

Ka Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Margo Miljand ütles, et kuigi erakond toetab avaliku elu tegelaste koostatud Harta 12 põhimõtteid ning algatatud arutelu, on nende jaoks kummastav president Toomas Hendrik Ilvese otsus mitte kutsuda neid arutelule.

«Kolmapäeval on tegemist esimese kohtumisega, mis president Ilvese arvates peaks algatama pikema arutelu, kuidas korrastada kiiva jooksnud mõtte- ja suhtlusviisi, mõtestada erakonnapoliitika rolli ning muuta paremaks erakondade rahastamine ja valimiskorraldus,» teatas presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert Postimehele.

«Selles arutelus antakse võimalus kaasa rääkida kõigile, kes soovivad osaleda Eesti demokraatia edendamises, poliitika läbipaistvamaks ja avatumaks muutmises. Kedagi ei jäeta kõrvale,» lisas ta.

Homsele kohtumisele, et arutada esimesi ettepanekuid usalduskriisi ületamiseks, palus riigipea enda juurde vabakonna – ka Harta 12 ja «Aitab valelikust poliitikast!» – esindajad ning parlamentaarse Eesti riigikogus esindatud erakondade poliitikud, riigiõiguse spetsialistid, teadlased, teatas presidendi kantselei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles