Joomakaaslase tapja mõisteti kümneks aastaks vangi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohtu 20. novembri kohtuotsusega tunnistati Aleksandr Aleksandrov (46) süüdi teise inimese tervise kahjustamises ja tapmises ning talle mõisteti liitkaristuseks 10 aastat vangistust.

Aleksandr Aleksandrov, viibides mullu 5. septembril päevasel ajal külas oma tuttaval mehel (47) Kohtla-Järvel asuvas kortermajas, lõi alkoholi tarvitamise ja tekkinud tüli käigus kaks korda kannatanut noaga, tekitades lõikehaavad, mis ei olnud eluohtlikud ja kutsusid esile lühiajalise tervisekahjustuse.

Ööl vastu 7. septembrit oli ta alkoholijoobes ja viibis sama mehe korteris. Jätkuva ühise alkoholi tarbimise ajal ja taas tekkinud tüli käigus lõi ta kannatanut rusika ja noaga, tekitades eluohtliku tervisekahjustuse, mille tagajärjel saabus kannatanu surm sündmuskohal.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Aleksandrov süüdistuse teise inimese tervise kahjustamises ja tapmises.

Aleksandrov viibib vahi all alates mullu 9. septembrist, millest hakatakse ka karistuse kandmist lugema. Aleksandrovilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Viru maakohtus toimunud kohtuistungil tunnistati Aleksandrov süüdi, kuid kohtuotsus ei ole veel jõustunud ja otsusele saab esitada apellatsiooni. Kohtuvaidlustes palus prokurör mõista Aleksandrovile liitkaristuseks 10 aastat vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles