Ansip: palusin vabandust segaste rahastamisjuhtumite pärast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansip täpsustas Soome raadiole antud intervjuus, et palus vabandust möödunud nädalal valitsuse pressikonverentsil kõikide minevikus toimunud segaste rahastamisjuhtumite pärast.

«Küsija sõnastas selle väga selgelt: kõikide minevikus aset leidnud... mitte ebaseaduslike, aga segaste rahastamisjuhtumite eest. Ja loomulikult – ma vabandasin,» vahendas ERR uudisteportaal Ansipi intervjuud Soome  Yleisradiole.

Küsimusele, mis on järgmise samm, mille peaminister teeb, et taastada usaldust ja poliitist rahu, vastas Ansip: «See on ikka rohkem nende dikteerida, kes praegu rahulolematud on. Ma olen päris veendunud selles, et Eesti institutsioonide usaldusväärsus on märksa tugevam kui Euroopa Liidus keskmiselt, seega ei ole õigustatud ka soovid meie valimis- või erakondlikku süsteemi täiesti pea peale pöörata.»

«Kui tahetakse mingeid muutusi – ja muutused läbipaistvuse suunas on alati teretulnud -, siis peab täpselt doseerima neid vahendeid, millega muutusi on võimalik saavutada,» lisas Ansip. 

Eelmisel nädalal küsis ERRi ajakirjanik valitsuse pressikonverentsil peaminister Ansipilt, kas talle ei tundu, et olukorras, kus Reformierakonna liikmed on mokaotsast möönnud, et võib-olla rahastamisega seotud ebaselgeid tegusid on minevikus tehtud, oleks puhtam ja selgem avalikult vabandust paluda.  Seepeale vastas Ansip napilt: «Jah, ma vabandan.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles