Kiisler: valmisolek haldusreformiks on ühiskonnas kasvanud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Regionaalminister Siim Kiisler ütles täna Paides Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadikute kogu ees, et ühiskonnas on kasvanud valmisolek haldusreformiks ning on aeg loobuda rääkimast, miks ei saa haldusreformi teha.

Selle asemel tuleb hakata rääkima, kuidas seda teha saab, vahendas erakonna pressiesindaja ministri sõnu.

«Ka nende poliitiliste jõudude seas, kes kiiret haldusreformi takistada püüavad, on tekkinud üsna laiapõhjaline arusaam, et Eesti haldusterritoriaalses korralduses tuleb teha jõulisi muudatusi,» sõnas Kiisler.

Tema hinnangul on praeguse omavalitsussüsteemi probleemid viimaste kuude jooksul teravalt välja joonistunud seoses keerulise majandusseisuga, mis läbi tulude langemise seab väga raskesse olukorda ka paljud omavalitsused.

«Selle probleemiga ei ole võimalik tegelda vormiliselt või möödaminnes, sest langus jätkub ja me hakkame saama ühe sagedamini valdu ja linnu puudutavaid halbade uudiseid,» ütles Kiisler.

Regionaalmister on jätkuvalt seisukohal, et haldusreform tuleb teostada nii kiiresti kui võimalik. Täna arutab ta Paides võimalusi selle teostamiseks IRLi saadikute koguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles