Mereväe reservõppekogunemine kulmineerub laskmistega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Merevägi.
Eesti Merevägi. Foto: Toomas Huik/Postimees

Miinilaevade divisjon korraldab sel nädalal mereväe laevade relvastuse eriala meeskondade reservõppekogunemise, mille tipphetkeks on lahinglaskmised.

Möödunud nädalal alanud õppekogunemine kulmineerub homme ja ülehomme lahinglaskmistega, mille käigus peavad reservväelased tabama sihtmärke merel nii kerge-, kui ka raskekuulipildujast.

Naissaarel lääneküljel asuval harjutusalal läbi viidava laskmise eel värskendasid reservväelased oma oskusi käsitulirelvadest ning laevade suurekaliibriliste relvadest (õhutõrjekahurist ZU 23 ning raskekuulipildujast Browning) laskmises. Täna ja eile harjutasid reservväelased laskmist Kirde kaitseringkonnas õhutõrjepataljoni simulaatoritel.

Kahenädalasest õppekogunemisest võtab osa üle 40 reservväelase, kelle seas on nii üheksakümnendate keskpaiku kui mõned aastad tagasi ajateenistuse lõpetanuid.

Vanemmaat Ahti Paluoja, kes teenis piirivalvelaeval üle 15 aasta, leidis, et ka suurte kogemustega meremeestele on õppekogunemine vajalik. «Oleme kõik erineva taustaga, kuid juba selle lühikese ajaga oleme me üheks meeskonnaks saanud. Saame asjadest ühtemoodi aru ja oskame üksteist vajadusel aidata,» ütles ta.

Relvastuse instruktor maat Vladimir Artamonovi sõnul võtavad reservväelased õppekogunemist väga tõsiselt. «Mõne mehe jaoks on ajateenistus lõppenud vaid poolteist aastat tagasi, mõni on saanud sõjaväelist väljaõpet viimati kümmekonna aasta eest. Meie taktika, protseduurid ja ka relvastus on ajaga muutunud ning seetõttu saab iga osaleja aru, et on vaja kunagi õpitud asju meelde tuletada ning uusi teadmisi omandada,» rääkis ta.

Miinilaevade divisjoni reservväelaset õppekogunemine lõpeb reedel. Oktoobris korraldas merevägi õppekogunemise baasikaitsekompaniis teeninud reservväelastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles