Nutt: Eestil on šanss 2020. aastal ÜRO julgeolekunõukokku pääseda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO julgeolekunõukogu koosolek.
ÜRO julgeolekunõukogu koosolek. Foto: SCANPIX

ÜRO julgeolekunõukogusse kuuluval riigil on rahvusvahelisele poliitikale väga suur mõju ning Eestil on lootust 2020. aastal sinna pääseda, ütles riigikogu inimõiguste rühma esimees ja Eesti inimõiguste instituudi nõukogu liige Mart Nutt.

«Iseenesest julgeolekunõukogu kui maailmakorralduse koha pealt seisukohtade võtmine on väga oluline, Eesti koha pealt rõhutaks, et ma arvan, et Eestil on täiesti šanss 2020. julgeolekunõukokku saada,» kinnitas Nutt Vikerraadio saates «Reporteritund», vahendas ERR Uudised.

Välisminister Urmas Paet ütles, et 2020. aastal konkureerib Eesti julgeolekunõukogu koha pärast Rumeeniaga, kampaaniat tehakse Paeti sõnul vastastikuse toetuse kogumisega, toetades teisi riike mõnda muusse kogusse kandideerimisel.

«Selge, et sisulisem pool on see, mida teeme ka muidu. Igapäevane rahvusvaheline tegevus ja tõsiseltvõetavus, eks nad kõik kokku peavad lõpuks looma aluse sellele, mille põhjal teised riigid otsustavad,» lausus Paet.

«Eesti äsjast pääsemist ÜRO inimõiguste nõukokku peab Paet tähtsaks sammuks ja selleks on tema sõnul tehtud eeltööd juba 2005. aastast, ehkki sinna kuulub ka riike, kes inimõiguste kaitsega ei hiilga, on see tänapäeva rahvusvahelise pildi ja ÜRO reaalsus,» nentis minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles