Inglise kirik lükkas tagasi naispiiskoppide küsimuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimulik Jane Charman (paremal) tänasel üldsinodil.
Vaimulik Jane Charman (paremal) tänasel üldsinodil. Foto: SCANPIX

Inglise kiriku üldsinod lükkas teisipäeval ülinapi häälteenamusega tagasi eelnõu, mis oleks lubanud naiste pühitsemist piiskopiametisse; tegemist on olulise verstapostiga kirikut ligi kahe kümnendi jooksul lõhestanud põhimõttelises küsimuses.

Eelnõu vajanuks heakskiitmiseks kahekolmandikust enamust sinodi kõigis kolmes kojas - piiskoppide, vaimulike ja ilmalike seas. Eelnõu lükati aga just ilmalike seas mõnehäälelise ülekaaluga tagasi.

Debatt algas varem päeval kiriku 470-liikmelises üldsinodis. Ettepaneku tagasilükkamise tõttu ei saa seda kodukorra reeglite kohaselt mitu aastat päevakorda võtta.

Kirik lubas 20 aastat tagasi naiste pühitsemist vaimulike ameteisse, kuid mitte piiskopiametisse. Praegu moodustavad naised anglikaani kiriku vaimulikkonnast umbes poole.

Inglise kirik on maailma 80 miljonilise anglikaani kogukonna emakirik, mistõttu teisipäeva õhtune hääletus võib avaldada sügavat mõju maailma anglikaani kirikute ühtsusele. Inglise kirikusse kuulub 26 miljonit ristitud liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles