Vahipataljoni ajateenijad tabasid õppusel olles roolijoodiku

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad õppusel.
Vahipataljoni ajateenijad õppusel. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseväe peastaabi teatel pidasid Vahipataljoni sõjaväepolitseikompanii ajateenijad esmaspäeva pärastlõunal Männikul õppusel Karujälg viibides kinni joobes juhi, läbiotsimise käigus leiti kaasreisijalt narkootilise aine kahtlusega puru.

Joobekahtlusega autojuhist andis teada Männiku harjutusalale õppuse jaoks püstitatud kontrollpunktis valvanud ajateenija.

Kuna nii autojuhi kui ka reisijate käitumine tekitas ajateenijas kahtlust, siis otsustati sõidukit ja seal viibinud isikuid põhjalikumalt kontrollida. Kinnipeetud sõiduautos olnud isikute nõusolekul viidi läbi turvakontroll, mille käigus leidsid sõjaväepolitseikompanii ajateenijad ühe reisija sokisäärest kilekoti kahtlase puruga.

Sündmuskohale kutsutud politseipatrull tuvastas sõiduautot juhtinud 29-aastasel Ivaril alkoholijoobe ehk rohkem kui 0.75mg alkoholi liitris väljahingatavas õhus. Autojuht toimetati Lääne-Harju politseijaoskonda ja tema suhtes algatati kriminaalmenetlus.

21. novembril mõistis Harju maakohus kiirmenetluse korras mehele karistuseks kokku 650 tundi üldkasulikku tööd, mille ta peab sooritama 18 kuu jooksul. Leitud narkokahtlusega aine on saadetud ekspertiisi, mille tulemustest sõltub võimalik menetluse alustamine. „

«Tänan kaitseväelasi kohusetundliku teenistuse ja teadliku kodanikuna käitumise eest,“» ütles Lääne-Harju politseijaoskonna juht Kaido Saarniit.

«„Ajateenijate tähelepanelikkus ja aktiivne sekkumine hoidsid ära ohu teiste inimeste elule ja tervisele.“ „Kinnipeetud isikuid politseile üle andes toimisid sõjaväepolitsei ajateenijad eelkõige kõigi kodanike ohutuse ja turvalisuse huvides,“» ütles Vahipataljoni ülem kolonelleitnant Kalle Teras.

Teisipäeval ja kolmapäeval patrullivad sõjaväepolitsei kompanii ajateenijad linnaosavalitsuse nõusolekul Nõmmel.

Õppusel osalevad ajateenijad liiguvad sõjaväepolitseiniku varustuses. Stsenaariumi ettemängimisel püüavad osalejad kohalikke elanikke võimalikult vähe häirida. Seoses õppusega palub Vahipataljon kõigil kodanikel teha koostööd, näidata üles tähelepanelikkust ja mõistvat suhtumist.

Vahipataljoni sõjaväepolitseikompanii õppus Karujälg 4 kestab 19.-23.novembrini Harjumaal ja Tallinnas. Neljandat aastat läbi viidava õppuse eesmärgiks on hinnata sõjaväepolitseikompaniis teenivate ajateenijate tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles