Kübar: debatis peaks osalema võimalikult palju inimesi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Kübar.
Urmo Kübar. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu (EMSL) juhataja Urmo Kübara hinnangul on oluline, et presidendi algatatud ning demokraatiat puudutavates aruteludes osaleks võimalikult palju inimesi.

Kübar ütles pärast poliitikute, vabakonna esindajate ja ekspertide tänast ümarlauakohtumist Postimehele, et arutelu eesmärk ei olnud otsustada, kuidas muuta erakonna- või valimisseadust, vaid läbi rääkida, kuidas võiks muutusteni jõuda.

«Ma arvan, et ka keegi siinolnutest ei väida, et meie teame, milline see õige lahendus peaks olema, aga meie huvi on see, et võimalikult palju inimesi selles osaleks, sest need kaks seadust tõesti on niisugused, mis puudutavad kogu rahvast,» lausus ta.

Kadriorus poliitikute ja kodanike vahelise usaldamatuse ja lõhe likvideerimiseks presidendi eestvõttel korraldatatud arutelul otsustati, et ettepanekuid hakatakse rahvalt koguma internetipõhiselt, nende analüüsi ja sõelumist hakkab korraldama Eesti Koostöö Kogu ning see toimub presidendi egiidi all. Vastavad eelnõud peaksid riigikokku jõudma tuleva aasta 31. märtsiks ja seadusteks saama enne jaanipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles