Venemaa keelas «tehnilise vea» tõttu ajutiselt Youtube'i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Youtube'i logo
Youtube'i logo Foto: SCANPIX

Vene internetikasutajaid tabas täna ehmatus, kui selgus, et võimud on keelanud ligipääsu maailma populaarseimale videoportaalile Youtube. Hiljem selgus, et tegemist oli «tehnilise veaga».

Aadressi youtube.com kandis sel kuul Venemaal loodud keelatud veebisaitide registrisse Venemaa tarbijakaitseamet. Portaal võeti siiski nimistust mõne minuti pärast maha, vahendas AFP.

Tarbijakaitseameti juht Gennadi Oništšenko ütles Vene uudisteagentuuridele, et amet ei soovinud keelata kogu Youtube'i, vaid 22 konkreetset videot, eeskätt neid, mis annavad juhtnööre enesetapu sooritamiseks.

Veebisaitide registri eest vastutava kommunikatsiooniministeeriumi allasutuse pressiesindaja Vladimir Pikov ütles selgituseks, et intsident oli tehniline eksimus.

Venelased on mures oma internetivabaduse pärast, sest parlament võttis suvel kiiruga vastu seaduse, mis lubab võimudel kanda teatud veebisaidid, näiteks enesetapu, lastepornograafia või leheküljed ebaseaduslike uimastite kohta, musta nimekirja.

Kriitikute sõnul on tegemist aga ühega paljudest meetmetest, millega president Vladimir Putin pärast mais Kremlisse naasmist tahab inimeste sõnavabadust piirata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles