Lobjakas presidendi ümarlauast: meil on lootust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas
Ahto Lobjakas Foto: Mihkel Maripuu

Harta 12 üks autoritest Ahto Lobjakas ütles, et tänase erakonnapoliitika aruteluga presidendi juures võib rahule jääda, kuid lubas, et Harta 12 jääb igal juhul osalusvalvele.

«Ma võtaksin esimese reaktsiooni kokku sõnadega «Meil on lootust»,» ütles Lobjakas ERR Uudistele ja lisas, et olemas on presidendi ning juhtivate parteide väga selgesõnaline ja avalik lubadus, et Eesti erakonnasüsteem ja valimisseadus saavad jaanipäevaks ausale, õiglasele ja läbipaistvale alusele.

«Ning seda kõike tehakse pretsedenditu rahvaliku otseosaluse teel – mis, kui ta toimib, võib teha Eestist ühe 21. sajandi demokraatia lipulaeva,» ütles Lobjakas.

Ta jätkas, et täna on meil veksel, väga palju krediiti ja head tahet ning raske on ette kujutada asjaolusid, milles need võiks raisku lastud saada, eriti kui tagatiseks on nii palju poliitilist kapitali, au ja isiklikku autoriteeti.

Vajaka ei jäänud Lobjaka arvates tänase kohtumise unikaalset atmosfääri arvestades oluliselt midagi, kuigi ta oleks tahtnud kuulda parteidelt oleks teadvustust, et ilma nendeta ja nende suletuseta ehk poliitilise vabaturu puudumiseta ei oleks me tänases usalduskriisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles