Iraan lükkas tagasi süüdistused Hamasi relvastamisest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid Gaza sektori piiri lähistel olevate tankide juures.
Iisraeli sõdurid Gaza sektori piiri lähistel olevate tankide juures. Foto: SCANPIX

Iraan süüdistab Prantsusmaad suutmatuses mõista olukorda Lähis-Idas, nimetades süüdistusi Hamasi relvastamisest alusetuks.

Prantsuse välisminister Laurent Fabius ütles eile, et Iraan on Hamasi äärmuslastele toimetatud Gazasse tõhusaid tulirelvi, vahendas AFP.

Iraani välisministeeriumi pressiesindaja Ramin Mehmanparast rääkis, et Fabiuse väited viitavad sellele, et ta pole kursis Lähis-Ida tegelikkusega ega Iraani Islamivabariigi konstruktiivse rolliga rahu ja stabiilsuse tagamisel regioonis.

Fabius oli rääkinud Prantsuse raadiole, et Iraan kannab suurt vastutust konflikti eest Lähis Idas ja eriti Gaza sektoris. Välisministri sõnul on palestiinlastel relvad, mille laskekaugus on kuni 75 kilomeetrit ja et need on Iraani omad.

Mehmanparasti sõnul tuleb aga meeles pidada, et niisugused kommentaarid ei võta sionistide valitsuselt ja selle poolehoidjatelt vastutust sõjakuritegudes, mida nad on sooritanud palestiinlaste vastu.

Iraan lükkas tagasi väited Fajr-5 rakettide andmises palestiinlastest võitlejatele, kuid tunnistas üles «tehnilise abi» pakkumise Hamasile.

Iraani parlamendi spiiker Ali Larijani oli varem öelnud, et riik pakkus Hamasile sõjalist abi.
Iisarel võttis Läänekaldal öösel kinni 55 Hamasi ja äärmusliikumise Islami Džihaad võitlejat, teatas armee. Sõjaväe teatel on need osalenud vägivallatsemistes.

Enam kui nädal kestnud konfliktis hukkus üle 160 palestiinlase ja viis iisraellast. Iisrael ja Hamas sõlmisid relvarahu eile õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles