Ilves tahab riigikontrolöri ametis näha sõltumatut ja avara pilguga inimest

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Viktor Burkivski

President Toomas Hendrik Ilves soovib uue riigikontrolöri väärika kandidaadina esitada riigikogule kinnitamiseks inimese, keda iseloomustavad sõltumatus, avar pilk, riigi ja selle toimimise tundmine ning samuti selge arusaam Eesti kohast maailmas, kuna riigikontrollil on täita ka mitmed rahvusvahelise haardega ülesandeid ja kohustusi.

Nii tegi riigipea ettepaneku riigikontrolöriks kandideerida Alar Karisele, kes teatas möödunu nädala lõpus oma põhimõttelisest nõusolekust.

Parlamendierakondade esindajaid on teavitatud uue riigikontrolöri võimalikust kandidaadist. President Ilvese ja erakondade esindajate ametlik kohtumine sel teemal toimub lähinädalail, ütles presidendi avalike suhete juht Toomas Sildam Postimehele.

Pärast kandideerimiseks tarvilike formaalsuste täitmist teeb president parlamendile ettepaneku nimetada ametisse riigikontrolör. Enne hääletust riigikogus kohtub kandidaat parlamendifraktsioonidega.

Uue riigikontrolöri nimetab presidendi ettepanekul viieks aastaks salajasel hääletusel ametisse riigikogu.

Tartus 1958. aasta 26. märtsil sündinud Alar Karis on Eesti molekulaargeneetik ja arengubioloog. Karis lõpetas 1981. aastal Eesti Põllumajandusakadeemia veterinaarteaduskonna ning on end täiendanud Saksamaal, Suurbritannias ja Hollandis.

Alates 1999. aastast on Karis Tartu ülikooli professor. Aastatel 2003-2007 oli ta Eesti Maaülikooli rektor ja 2007-2012 Tartu ülikooli rektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles