Brüsselis avaldas meelt sadakond Balti talunikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin on Brüsselisse jõudnud protestitraktor veel Tallinnas Vabaduse väljakul.
Siin on Brüsselisse jõudnud protestitraktor veel Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Brüsselis avaldas täna enne Euroopa Liidu erakorralist tippkohtumist meelt sadakond Balti riikidest pärit põllumeest, kes protestid põllumajandustoetuste ebaõiglase jagunemise vastu.

Enamik aktsioonis osalenuid kandis erkkollaseid veste, hoidis käes loosungeid ja laulis. Protesti ajaks jõudis Brüsselisse ka Balti talunike protestitraktor, mis alustas Tallinnast teed 12. novembril.

Aktsioon toimub rahulikult, selle kulgu jälgib kümmekond politseinikku.

Protestist võtsid osa ka Eesti ja Läti valitsusjuht – Andrus Ansip ja Valdis Dombrovskis, Läti põllumajandusminister Laimdota Straujuma ning hiljem lubas liituda ka Leedu president Dalia Grybauskaitė.

Läti peaminister tänas põllumehi aktiivsuse eest protesti korraldamisel, toonitades, et vaid võrdsed toetused kindlustavad ausa konkurentsi Euroopa Liidu ühisturul. Baltimaade talunikud saavad EL-i madalaimaid toetusi, ning see pole aus, osutas Dombrovskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles