Ajateenistust vältinud kuulsuste toimikud vaadatakse üle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud laulja Mikk Saar otsustas ajateenistusse lihtsalt mitte minna.
Tuntud laulja Mikk Saar otsustas ajateenistusse lihtsalt mitte minna. Foto: Mihkel Maripuu

Meedias ajateenistusest kõrvalehoidmisega kelkinud seltskonnategelasi võib kaitseressursside ameti peadirektori kinnitusel nüüd oodata siiski armeeteenistusse kutsumine.

Viimasel ajal on mitmed tuntud inimesed nagu fotograaf Indrek Galetin ja laulja Mikk Saar rääkinud meedias, kuidas nad ajateenistusest kõrvale hoidsid, vahendab ERR uudised.

Kaitseressursside ameti peadirektor Kairi Rikko kinnitusel kontrollitakse nende juhtumite asjaolud kindlasti üle.

«Kindlasti, sest sellised juhtumid, kus täiskasvanud Eesti kodanik püüab riiki petta ja on seda teinud ning avalikult veel kelgib sellega, usaldusväärsust ei tekita ja tahame need asjaolud üle kontrollida ja vaadata, kuidas selline asi võimalik on olnud,» rääkis Rikko Vikerraadiole antud hommikuintervjuus.

See võib Rikko sõnul omakorda tähendada, et Indrek Galetini toimik avatakse uuesti ning noormees peab siiski ajateenistusse minema. Mikk Saart enam ajateenistusse ei kutsuta, kuna ta on 28 aastat täis, kuid Rikko lisas, et laulja on käitunud vastutustundetult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles