Seks ametiautos tõi Soome kaitsepolitseinikule kaela süüdistuse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto valguspaneel
Soome politseiauto valguspaneel Foto: Soome politseiamet

Helsingi ringkonnakohtu prokurör nõuab kaitsepolitseiniku karistamist ametikohustuste rikkumise pärast, kuna mees oli töö ajal ametiautos intiimvahekorras.

Prokuröri Tero Kekki sõnul oli taolisi vahejuhtumeid ajavahemikus aprillist detsembrini aastal 2010 maksimaalselt kümme, kirjutab Helsingin Sanomat.

Politseiniku käitumist saab võtta kui ametikohustuste rikkumist. Seaduse järgi tuleb käituda tööl ja ka eraelus nii, et usaldus politsei suutlikkusse täita tööülesandeid ei satu ohtu.

Süüdistusmaterjalide järgi oli politseinik Supole kuuluvas auto ühe naisega intiimvahekorras viis kuni kümme korda. Mõned neist leidsid aset töö ajal.

Prokuröri andmetel seksis mees keset tööpäeva ka teises kohtades, näiteks avalikus tualetis.
Süüdistatav tunnistas üles, et kasutas ametiautot töö ajal selleks mitte ette nähtud eesmärgil, kui oma käitumises kuriteo tunnuseid ei näe. Tema advokaadi sõnul on ka ametnikul õigus puhkepausiks ja teha siis seda, mida hing ihaldab.

Kohtuistung kuulutati pärast esimesi sõnavõtte salajaseks, kuna juhtunu arutelus võib tulla esile teavet politsei tehnilistest ja taktikalistest töömeetoditest.

Politseiameti peadirektori Mikko Paatero sõnul on ametiautos seksimine täiesti kohutav. «Kahetsusväärne lugu. Niisugust asja juhtuda ei tohiks,» tõdes ta.

Paatero arvates ei ohusta juhtunu kaitsepolitsei usaldusväärsust.

Helsingi ringkonnakohus langetab juhtunu osas otsuse detsembris. Ametikohustuste rikkumise eest võib karistada rahatrahviga või kuni aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles