Selgusid UNICEFi Sinilinnu aastapreemia laureaadid

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel jagas ÜRO lastefond UNICEF Sinilinnu aastapreemiaid, mille annavad Toompea lossi Valges saalis üle riigikogu esimees Ene Ergma ja UNICEFi Eesti rahvuskomitee president Elle Kull.

Preemiatega tunnustatakse neid inimesi, ühendusi ja ettevõtteid, kes on tänavu silma paistnud mõne heateoga või oma tegevusega Eesti laste heaks. Kokku antakse tänavu välja üheksa Sinilinnu aastapreemiat ja kolm UNICEFi hõbedast tänumedalit.

UNICEFi esindaja Eestis Toomas Palu sõnul ei ole tegu rahalise preemiaga, vaid eeskätt tunnustusega laste heaks tehtu eest.

«Sinisel sametpõhjal hõbe-valge-sinise tikandiga raamitud pilt on UNICEFi tänu neile inimestele või ettevõtetele, kes on Eesti laste heaks andnud oma parima, olnud oma tegevusega lastele eeskujuks, aidanud kaasa laste arengule, turvalisusele, tervisele või teinud laste ja noortega ennetustööd.»

Tänavu saavad preemia Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusosakond, Urmo Kübar, Rozeta Meos, Ana Kontor, Antti Lääts, Margit Ott, Janika Usin, Hurma Kinnas-Naarits, Mikk Granström ja Lions klubi Pärnu piirkond.

Hõbedase tänumedali laureaadid on Anne Kruuse, Evelyn Mikomägi ja Pille Valdek.

Aastapreemia saajate hulgas on 11 aasta jooksul olnud kultuuri- ja ühiskonnategelasi, sportlasi, korrakaitsjaid, päästeteenistujaid, arste ja õpetajaid. Aastapreemia on saanud ka Aleksei Turovski, Olivia Saar, Ilon Wikland, Leelo Tungal, Aarne Saluveer, Ingrid Rüütel, Lydia Rahula, Tiia-Ester Lotme, Priit Võigemast, Erika Salumäe, Allar Jõks, Siiri Sisask, aga ka Eesti kunstimuuseum, rahvusooper Estonia, Tartu mänguasjamuuseum, Eesti Post, Elistvere loomapark, Tartu ülikooli kliinikumi lastefond, Tallinna lastehaigla toetusfond ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles