Jälgige nägude mängu!

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seesuguse viltuse pilgu heidame inimesele, kelle juttu me ei usu ja keda me ei usalda.
Seesuguse viltuse pilgu heidame inimesele, kelle juttu me ei usu ja keda me ei usalda. Foto: Toomas Huik

Inimesed, ärge laske end poliitikuil sõnadega lollitada! Tahate teada, mis nad tegelikult mõtlevad ja tunnevad? Vaadake neile tähelepanelikult otsa.

Pärast Reformierakonna rahastamisskandaali on kahtlemata jäänud vähemaks neid, kes usuvad poliitikute juttu. Jutuga, nagu elu näitab, saab musta valgeks rääkida.
Neil, kes ei soovi enam poliitikuilt petta saada, tasub jälgida nonde kehakeelt. Näomiimika ütleb sageli seda, mida sõnadega varjata püütakse.

Tuleb vaid õppida kehakeelt lugema. Arter võttis teile, head lugejad, õpetuse jagamiseks appi raamatu «Kehakeelest», mille on kirjutanud Joe Navarro, kes töötas 25 aastat USAs Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) vastuluureagendi ja kehakeelele spetsialiseerunud nõustajana.

Valisime Postimehe/SCANPIXi pildiarhiivist võimalikult värsked ülesvõtted Eesti poliitika raskekahurväest, et nende varal õpetlikku materjali näitlikustada. Miimika seletused pärinevad Navarro raamatust.

Tagatipuks ärge unustage, et kuulsa 80:20 reegli järgi toimub pelgalt 20 protsenti inimsuhtlusest sõnade ja tervelt 80 protsenti kehakeele abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles