Arigato pankrotihaldur: esitasin ettevõtte juhtkonna vastu kuriteokaebuse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiklubi Arigato..
Spordiklubi Arigato.. Foto: Peeter Langovits.

Haabersti Perespordikeskuse AS-i pankrotihaldur Terje Eipre esitas Põhja Politseiprefektuuri majanduskuritegude talitusele Haabersti Perespordikeskuse AS-i (Arigato) juhatuse liikmete Indrek Pertelsoni, Tavi Maastiku ja Margus Dintšenko tegevuse uurimiseks kuriteokaebuse.


Indrek Pertelsoni ja Tavi Maastiku suhtes tekkis kahtlus, et nad on ettevõttest võltsitud dokumentidega suures ulatuses sularaha välja võtnud ja selle omastanud, mis on kvalifitseeritav usalduse kuritarvitamisena, dokumendi võltsimisena ning võltsitud dokumendi kasutamisena.

Võltsitud lepingute ja kunstlike arvete fabritseerimisega prooviti vabaneda juhatuse liikme vastutusest ettevõttele tekitatud suure varalise kahju eest, arvab Eipre.

Eipre sõnul viitavad usalduse kuritarvitamisele tehingud, mis tehti Haabersti Perespordikeskuse nimel, samuti samade inimeste juhitava MTÜga Spordiklubi Condor nimel.

Condorile tehti suuri rahaülekandeid ajal, mil ettevõte ei suutnud täita muid kohustusi. Spordiklubil Condor võimaldati ka Arigato spordisaale ebamõistlikult madala hinna eest kasutada.

Eipre sõnul tehti kõik rahaülekanded ja muud tehingud alati Indrek Pertelsoni korraldusel, kes juhtis kogu äriühingu tööd.

Äriseadustiku kohaselt peab aktsiaseltsi juhatus mitte hiljem kui 20 päeva möödumisel maksejõuetuse ilmnemisest esitama kohtule pankrotiavalduse. Seda ei tehtud, mis on kriminaalkorras karistatav märgib Eipre.

Eipre sõnul on tekkinud kahtlus, et Haabersti Perespordikeskuse AS-i juhatuse endised liikmed, eelkõige Indrek Pertelson, kulutasid väga suurtes summades võlgniku raha, nautisid võlgniku arvel sisuliselt piiramatuid privileege, omastasid võlgniku raha, sõlmisid võlgnikule äärmiselt kahjulikke ja ebasoodsaid lepinguid ning võtsid põhjendamatuid kohustusi kümnetesse miljonitesse kroonidesse ulatuvates summades, põhjustades ettevõttele ja võlausaldajatele (näiteks Eesti Talleks, jt.) väga suure varalise kahju.

Selline tegevus on kvalifitseeritav maksejõuetuse põhjustamisena, kuna äriühing ei suutnud samaaegselt täita jooksvaid kohustusi, leiab Eipre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles