Galerii: lapsed said pidulikult kodakondsustunnistuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu aseesimees Laine Randjärv andis täna Nukuteatris toimuval pidulikul pereinfopäeval ligi kolmekümnele äsja naturalisatsiooni korras Eesti kodakondsuse saanud lapsele kätte kodakondsustunnistused.

Eesti uued kodanikud on pärit Narvast, Sillamäelt, Kohtla-Järvelt, Pärnust, Tallinnast ning Harjumaalt.

«Meie väikese Eestimaa jaoks on oluline iga elanik. Ma arvan, et tervikliku isiksuse kasvatamiseks on väga oluline olla selle riigi kodanik, kus elatakse. Sellel nädalavahetusel saab Eestimaa mitmekümne uue kodaniku võrra rikkamaks,» lausus Randjärv. «Lapsed on meie riigi tulevik ja on väga oluline, et nad juba lapseeast tunnetaksid oma sidemeid Eestimaaga, mõistaksid, et see on nende kodumaa, et siin  on nende kodu.»

«Me soovime, et lapsed tunneksid ja mõistaksid, aga ka armastaksid oma maa kultuuri ja traditsioone,» selgitas Randjärv lootuses, et neist lastest kasvavad aktiivsed ühiskonnaliikmed, kes soovivad konstruktiivselt ühiskonna protsessides osaleda ning astuvad reaalseid samme, mis oleks suunatud meie kodumaa heaolu üldisele kasvule.

Pidulik pereinfopäev on osa Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fondi, Kultuuriministeeriumi ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed poolt ellu kutsutud ja toetatud teavitusprojektist «Info levitamine kodakondsuse taotlemise võimaluste kohta».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles