Oma elukaaslast juba teist korda pussitanud naist ootab vangla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viru maakohus langetab järgmisel nädalal karistusotsuse naisele, kes pussitas tänavu suvel Narvas oma elukaaslast, hoolimata sellest, et kandis kolm aastat varem sooritatud täpselt samasuguse kuritöö eest tingimisi karistust.

30-aastane Margarita seisis esimest korda kohtu ees 2010. aasta veebruaris, kui kohus mõistis ta süüdi elukaaslasele noahoobiga raskete tervisekahjustuste tekitamises. Nimelt oli noor naine 2009. aasta juunis Narvas asuvas korteris pärast ühist viinavõtmist rünnanud oma elukaaslast Olegi ning pussitanud meest selga. Meedikutel õnnestus eluohtlikke vigastusi saanud Olegi elu siiski päästa.

Kuna Margarita oli toona karistamata, tunnistas oma süüd ja kahetses tehtut, nõudis prokurör talle vaid tingimisi vangistust. Kohus säästiski toona naist vanglast, määrates talle lühimenetluse korras kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Paraku ei suutnud Margarita pikalt õiguskuulekal teel olla ning tänavu juuni alguses ründas ta oma elukaaslast Olegi uuesti. Purjus naine haaras taas noa ning tekitas mehele eluohtlikke vigastusi, seisab süüdistuses. Ka seekord õnnestus meedikutel mehe elu päästa.

Lõppeval nädalal nõudis prokurör Margaritale lühimenetluse korras nelja-aastase vangistuse määramist. Kuna naisel oli ka eelmise pussitamise eest mõistatud karistusest osa kandmata, tuleks tal veeta trellide taga kuus aastat, kuus kuud ja 21 päeva. Margarita kaitsja palus aga kohtul naine õigeks mõista.

Kohus kuulutab otsuse järgmise nädala kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles