Teder: laste kehaline karistamine rikub inimõiguste põhimõtteid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder
Õiguskantsler Indrek Teder Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Õiguskantsler Indrek Teder soovib sotsiaalministrilt lastekaitse seaduse täiendamist, et see keelaks igasuguse lastevastase vägivalla, sealhulgas otsesõnu ka laste kehalise karistamise mistahes viisil.

Karistusseadustikus sätestatud kehalise väärkohtlemise süüteo koosseis ning lastekaitseseaduse ja perekonnaseaduse sätted, mis keelavad rakendada kasvatusabinõusid, mis on alandavad või tekitavad lapsele piina või kehalisi kahjustusi, ei ole olnud piisavad ühiskonna hoiakute muutmisel laste suhtes rakendatavasse kasvatusvägivalda, leiab õiguskantsler, kes lasteombudsmanina on seisukohal, et lastevastase vägivalla, sealhulgas kehalise karistamise osas peab ühiskonnas olema normiks täielik leppimatus, kirjutab Õhtuleht.

Samal ajal igasuguse kasvatusvägivalla, sealhulgas kehalise karistamise keelamisega tuleks pakkuda vanematele alternatiive töötavate ja vägivallatute kasvatusmeetodite näol, samuti vajadusel nõustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles