Keskerakonnal ei õnnestunud taas eksliiget kohtu abil maksustada

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Jallajas
Harri Jallajas Foto: Margus Ansu

Tartu ringkonnakohus jättis jõusse otsuse, millega jäeti rahuldamata Keskerakonna üle 4700 euro suurune leppetrahvi hagi oma endise liikme Harri Jallajase vastu.

Keskerakonna hagi kohaselt allkirjastas Jallajas 5. novembril 2009 lepingu Keskerakonna Tartu piirkonnaga, mille ühes punktis võttis kohustuse lahkuda Tartu linnavolikogust juhul, kui ta lahkub Keskerakonnast või Tartu linnavolikogu Keskerakonna fraktsioonist, vahendas ERRi uudisteportaal.

Lepingu järgi kohustus Jallajas nende kohustuse mittetäitmisel tasuma erakonnale leppetrahvi summas 74 000 krooni ehk 4729,46 eurot, et hüvitada 2009. aasta kohalike omavalitsuste valimise kampaania kulusid.

Jallajas astus erakonnast mullu 5. mail välja ning kuna ta Keskerakonna hinnangul lepinguga võetud kohustust ei täitnud, siis pöörduski partei kohtusse.

Kohus leidis, et poolte sõlmitud lepingu vaidlusaluses punktis sätestatud kohustus lahkuda omavalitsuse volikogust erakonnast lahkumisel on vastuolus ühiskonnas välja kujunenud õiguse üldpõhimõtetega ja põhiseadusest tuleneva vaba mandaadi põhimõttega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles