Mehhikos tulistati surnuks iluduskuninganna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko lipp.
Mehhiko lipp. Foto: SCANPIX

Iluduskuninganna Maria Susana Flores (22) sai nädalavahetusel Mehhiko Sinaloa osariigis valitsusvägede ja kuritegeliku rühmituse vahelises tulevahetuses surma, teatas prokuratuur esmaspäeval.

«Miss Sinaloa 2012 tiitliga pärjatud Florese laip leiti autost, mida kasutas valitsusvägedega laupäeval tulevahetuses olnud relvarühmitus,» öeldi Sinaloa osariigi prokuratuurist.

Mocorito linnas aset leidnud tulistamises sai surma viis tsiviilisikut ja üks sõdur.

«Flores oli üks viiest kokkupõrkes hukkunud tsiviilisikust,» lausus prokuratuuri ametnik.

Mehhiko meedia andmetel liikus iluduskuninganna tulevahetuse puhkedes ringi oma kallima seltsis, kes kaotas samuti vahejuhtumis elu.

Tulevahetuse eest peetakse vastutavaks Orso Ivan Gastelumiga seotud relvarühmitust, mis töötab mõjuvõimsa Sinaloa narkokartelli heaks.

Iluduskuninganna perekond ja lähedased korraldasid pühapäeval osariigi pealinnas Culiacánis naise matusetseremoonia, mis möödus sõjaväe kohaloleku tingimustes.

Politsei avastas esmaspäeval riigi põhjaosa provintsist Chihuahuast 19 nädalavahetusel jõhkralt tapetud mehe surnukeha.

Mehhiko presidendi Felipe Calderóni kuueaastast ametiaega on tumestanud võitlus narkovägivalla ohjeldamiseks, mis on nõudnud alates 2006. aastast umbes 60 000 inimese elu. Calderón annab presidendiameti üle Enrique Peña Nietole, kes on lubanud küll jätkata võitlust narkokartellide vastu, kuid keskenduda Mehhiko igapäevase vägivalla vähendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles