Linnuõpe tõi ornitoloogiaühingule aasta keskkonnateo auhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaministeeriumi välja antava aasta keskkonnateo tiitli ja 1000-eurose preemia pälvis tänavu Eesti Ornitoloogiaühingu linnuõppe projekt, mille käigus on koolitust saanud ligi 400 loodusainete õpetajat.

Sel aastal on projektis osalenud 389 üldhariduskoolide õpetajat üle Eesti, kuid edaspidi võivad koolitust saada ka lasteaedade õpetajad ja looduskeskuste juhendajad. Praeguseks on valminud ka jooniste, fotode, helifailide ja kirjeldustega õppematerjal 45 linnuliigi tundmaõppimiseks, teatas keskkonnaministeerium.

Aasta keskkonnateo auhinnale esitati üheksa kandidaati, neist tänukirja ja 200-eurose preemia said ka Prangli saarele rajatud loodusmuuseum ja MTÜ Reuse, mis tegeleb tekstiilijäätmete kaardistamise ja tekstiilijäätmetest valminud disaintoodete esitlemisega.

Aasta keskkonnateokese tiitli sai koos 1000-eurose preemiaga JCI GO Koda vabaõhuetenduse «Naksitrallide metsakool» lavastamise eest. 200-eurose preemia pälvisid Põltsamaa lasteaed Mari projekti eest «Väikeste veeuurijate õppeaasta lasteaias Mari», Eve Schmeiman ilmavaatlusvõimaluste loomise eest Väimela lasteaeda Rukkilill, Kohtla-Järve lasteaed Punamütsike keskkonnaõppe eest, Kadrioru saksa gümnaasiumi õpilased Carolin Krain, Cetlyn Sari, Mariann Adelbert ja Simona Šois projekti eest «Keskkonnapäev Kadriorus» ning Saue gümnaasium keskkonnaprojekti eest «Läänemere-äärsete riikide jätkusuutlik areng ja loodus- ja tööstuskeskkonna võrdlus».

Aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte tiitel anti välja kahes kategoorias: keskkonnasõbraliku toote või teenuse kategoorias tuli võitjaks Rexest Grupp OÜ, kelle eesmärk on vähendada jäätmeteket Eestis ja suunata ringlusse Eestis tekkivaid plastijäätmeid, ning keskkonnasõbraliku protsessi kategoorias sai võidu Aravete Biogaas OÜ, mis toodab peamiselt veisesõnnikust elektri- ja soojusenergia tootmiseks kasutatavat biogaasi.

Keskkonnaministeerium korraldab aasta keskkonnateo konkurssi alates 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles