Kodus salakaubaladu pidanud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal jäi nädalavahetusel vahele kolm salasigarettide müüjat.
Lääne-Virumaal jäi nädalavahetusel vahele kolm salasigarettide müüjat. Foto: Politsei

Harju maakohus karistas lõppeval nädalal tingimisi vangistusega tallinlast, kelle kodust leidsid maksu- ja tolliameti töötajad tunamullu üle paarisaja liitri salaalkoholi ning üle 200 000 illegaalse sigareti.

Ametnikud said salakaubaga äritsenud 47-aastasele Dmitrile jälile 2007. aasta augustis, kui tema Lastekodu tänaval asuvas korteris korraldatud läbiotsimisel leiti kokku 210 liitrit ebaseaduslikku alkoholi.

Süüdistusest nähtub, et mees oli varunud endale sadu erinevate etikettidega pudeleid alkoholiga, mille kangus oli 37-95 protsenti. Osad pudelid kandsid ka maksumärke, kuid hilisemal uurimisel selgus, et need oleksid pidanud kuuluma hoopis teist marki alkoholipudelite juurde.

Lisaks leidsid ametnikud Dmitri korterist kokku 246 560 sigaretti, millel puudusid Eesti maksumärgid ning tubakaseaduses kohustusliku nõudena sätestatud eesikeelne terviseohu hoiatus, tootjapartii tähis ning teave sigarettide tõrva, nikotiini ja vingugaasi sisalduse kohta.

Sellel nädalal kohtu ette astunud Dmitri jäi süüdi alkoholi ning tubakatoodete käitlemiskorra rikkumises, mille eest mõistis kohus talle aastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga. Ühtlasi keelas kohus mehel katseaja jooksul alkoholi ja sigarettidega kauplemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles