Vaba Isamaaline Kodanik ei muutu enne kohalikke valimisi erakonnaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külliki Kübarsepp
Külliki Kübarsepp Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vaba Isamaalise Kodaniku juhatusse kuuluv Külliki Kübarsepp kinnitas, et eelmisel nädalal programmikonkursi välja kuulutanud ja piirkonnaühenduste loomist alustanud ühendus ei muutu enne kohalike volikogude valimisi erakonnaks.

Kübarsepp ütles Postimehele, et praegused sammud on eelkõige olulised organisatsioonile endale. «Kuna oleme välja öelnud, et oleme poliitiline mõttekoda, siis peavad kuidagi sündima ka need seisukohad, mida me esindame,» lausus ta.

Tema sõnul ei tähenda see, et Vabast Isamaalisest Kodanikust hakkaks saama partei. «Siiani oleme öelnud, et enne kohalike volikogude valimisi me erakonnaks ei muutu. Seda plaani me ei pea,» ütles Kübarsepp, kelle sõnul pole siiski välistatud, et selline suund võetakse pärast tuleval aastal toimuvaid valimisi.

Programmi loodab 220-liikmeline ühendus tema sõnul valmis saada märtsis-aprillis ning samal ajal jätkub töö organisatsiooni tugevdamiseks. «See tähendab liikmete hõivamist, nende koolitamist, harimist, debattide võimaldamist ja ka seda, et debattidele järgneks ühise seisukoha võtmine,» ütles ta.

Kohalikeks valimisteks on ühenduse liikmetele antud Kübarsepa sõnul valida, kas kandideerida mõne valimisliidu või erakonna nimekirjas. Vaba Isamaalise Kodaniku nimekirja võib ühendus tema kinnitusel välja panna mõnes omavalitsuses Lääne-Virumaal ja Järvamaal.

Nendes maakondades, samuti Tartumaal ja Läänemaal loodetakse Kübarsepa sõnul lähiajal moodustada ka piirkonnaorganisatsioon. Homme asutatakse 92 liikmega piirkonnaühendus Tallinnas.

Järgmised kohalike volikogude valimised toimuvad Eestis tuleva aasta 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles