Toobal Gräzini murest: kogu ühiskonnas on liigselt hüsteerikat

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Rahvusringhäälingu nõukogu liige, keskerakondlane Priit Toobal leidis, et Igor Gräzini mure ERRi saatejuhtide liigse kriitilisuse pärast ei tule tühjalt kohalt, sest praegu on ühiskonnas üldse tekkinud liigne hüsteerika.

«Ootan ära arutelu nõukogus, kuidas tema asja näeb ja mis põhiprobleemid tema arvates on, siis ma oskan täpsemalt seisukoha kujundada,» ütles Toobal.

«Mina olen juba pool aastat tagasi nõukogus tõstatanud sama küsimuse veidi teises võtmes – olen palunud, et nõukogu võiks anda juhatusele ülesande hakata tellima uuringuid ringhäälingu poliitilise tasakaalustatuse kohta,» ütles Toobal. «Tollal nõukogu mind ei toetanud. Ma saan aru, et Gräzin puudutab sama küsimust veidi teises mõttes.»

Toobal arvas, et kui nõukogu Gräzini ettepanekut oma järgmisel koosolekul arutab, tõstatab ta ilmselt oma varasema küsimuse taas. «Mulle isiklikult tundub, et poliitiline tasakaal on paigast ära, aga et see ei oleks üksnes tunnetuse küsimus, oleks juhatusel kasulik kindluse saamiseks tellida selle kohta uuringuid,» leidis Toobal.

«Natuke on minu meelest täna kogu ühiskonnas liigselt hüsteeriline olukord tekkinud meeleavalduste ja hartade pärast. Liiga palju kritiseeritakse seda, mil viisil poliitikat tehakse, kui minu meelest peaks rohkem kritiseerima seda, missugust poliitikat tehakse ehk sisu,» leidis Toobal, et Gräzini mure pole täiesti asjatu.   

«Eks kogu rahvusringhäälingu aparaat on osa üldisest meediamaastikust, aga ära ei tohi unustada, et see on riigi rahvusringhääling, mis ei peaks kahtlemata olema mõne teise uudistekanaliga võrreldes nii kollane, vaid riigile kohaselt tõsiseltvõetav.»

Toobal lisas, et avalik-õiguslikku ja riigi rahvusringhäälingut on omavahel üpris keeruline eristada. Samas rõhutas ta, et sassi ei tohi ajada riiki ja valitsust, sest need ei ole võrdusmärgiga asjad.

Ringhäälingu nõukogu liige Igor Gräzin (Reformierakond) avaldas soovi järgmisel rahvusringhäälingu nõukogu koosolekul ilma juhatuse liikmeteta arutada ERRi ülemäärast kriitikat riigi kui terviku vastu, samuti ERRi saatejuhi korrektsuse koodeksit ja sõnavara. Gräzin selgitas Postimehele, et tema hinnangul  «riigi ringhääling ei tohi põlastada riiki kui niisugust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles